Katalogi branżowe
• Producenci sprzętu
• Producenci miodu
• Producenci węzy
• Gospodarstwa
  pasieczne
• Apiterapia
• Preparaty dla pszczół
• Sklepy pszczelarskie
• Hodowle pszczół
• Rośliny pszczelarskie
• Apiturystyka

Rejestracja GRATIS
ule drewniane producent
Giełda ofert B2B
Dodaj:
• ofertę bezpłatną
• ofertę płatną

Przeglądaj oferty:
• oferty z Polski
• z krajów byłego ZSRR
• z pozostałych krajów

Organizacje
i Instytucje
• Związki pszczelarzy
• Koła pszczelarzy
• Placówki naukowe
• Muzea
• Wydawnictwa

Księga gości

zobacz księgę gości
dopisz się

Inne strony w sieci

ZDROWA SŁODYCZ W KUCHNI

Polędwica

Składniki:0,9 kg połowicy wołowej z szerszego końca, 1 duża cebula pokrojona w cienkie plasterki, 2 cytryny pokrojone w cienkie plasterki,1/2 łyżeczki zmielonego czarnego_pieprzu, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżeczka miodu,1 1/2 łyżki stołowej musztardy, duszona cebula i chrzan jako dodatki.
Wykonanie: Cebule przesmażyć na maśle na średnim ogniu, aż zaczną zmieniać kolor. Naczynie przykryć, zmniejszyć ogień i dusić, aż cebule będą zupełnie miękkie (po ok. 15 min). Jeśli ktoś ma ochotę, może dodać trochę soli. Mięso starannie oczyścić z tłuszczu i obwiązać niezbyt ściśle sznurkiem, nadając mu kształt. Wybrać naczynie niewiele większe od kawałka mięsa. Dno wyłożyć połową pokrojonych w plasterki cytryn i cebuli. Położyć na nich mięso i przykryć je resztą plasterków, posypać pieprzem i oblać olejem. Odstawić w chłodne miejsce na 6godz. (a nawet na całą noc). W tym czasie obrócić je dwa lub trzy razy.Piekarnik nagrzać do 205°C. Mięso wyjąć z marynaty i wysuszyć. Musztardę wymieszać z miodem i posmarować nią mięso Polędwicę obsmażyć na teflono-wej patelni lub w ciężkim żeliwnym garnku na niewielkiej ilości oleju. Smażenie powinno trwać bardzo krótko: chodzi o szybkie ścięcie białka na powierzchni mięsa. Mięso umieścić na podstawce do pieczenia ustawionej na środku brytfanny, którą należy wstawić na środkową półkę w piekarniku. Po 10 min temperaturę zmniejszyć do 180°C. Jeśli lubimy krwiste mięso, możemy wyjąć polędwicę już po 25 min. Poczekać 5 min, aż pieczeń nieco ostygnie, następnie pokroić ją na plastry grubości 6-7 mm.

ule drewniane producent

Galeria foto

galeria główna

Najnowsze galerie:
kwitnienie akacji
mniszek
wiosenne pożytki
krokusy
3-4 maja w Oleśnicy
pszczoły i przebiśniegi
rośliny miododajne
słoneczniki
pszczoły i onentki
zdjęcia Jerzego Jóźwika
nawłoć
pozostale ...

Giełda internetowa

Produkty pszczele
Matki pszczele, odkłady, rodziny, rójki
Sprzęt pasieczny, usługi
Pozostałe ogłoszenia
Dodaj własne
ogłoszenie

Dla każdego

o miodzie

apiterapia
kuchnia miodowa
miody pitne
słowniczek

Vademecum pszczelarza

Początkujący pszczelarz

Pytania i odpowiedzi
rośliny miododajne
z historii pszczelarstwa
literatura
przepisy prawne
pszczelarstwo w sieci
badania naukowe
marketing i pszczoły

Subskrypcja

Jeżeli chcesz otrzymywac informację o nowościach wpisz swój mail i naciśnij OK

Do góry | O nas |   Reklama u nas | Kontakt z nami | Napisz do nas | Prywatność| Strona główna
2001-2003 (c) intermania.pl